Thassos Portal  sponsor

Real Estate and Property

Facebook

Thassos Portal All about Greek Thassos island, rent a house, Hotels, campings, taverns, real estate, properties, houses for sale, Services, maps, weather, videos, golden beach Photos, Holidays, Limenaria, Limena, since 1999 Thassos weather
station & forecast
thassosthassosthassos

thassos web cam
webcam at Thassos

 
kazaviti, prinos, thasos, Thassos
kAZAVITI
olives, oil, Thassos
Olive groves Prinos
Limenas, Thassos
Limenas
Limenaria, Thassos
Limenaria
Sakala Sotiros, Thassos
Skala Sotiros
Golden Beach, Thassos
Golden Beach
Sunset from ferry, thassos
Sunset from ferry
Sunset from Sotiros, thassos
Sunset  Sotiros
 thassos, sonnenuntergang, sunset
Skala Maries
olive oil Dimitra, olivenoel, organic, bio, Thassos
olive oil bio


General about  Thassos


Services


Culture and Tradition


Photo and Video Galleries


Thasos Links


About Thasos Portal

About us
Bibliography

 

Film and Video gallery of Thassos (real video)
 
Tsipouro making at Prinos Thassos
 
 
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΘΑΣΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ
Οικολογικό ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της σειράς ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ, το οποίο παρουσιάζει τοπία της νήσου ΘΑΣΟΥ, τα οποία έχουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον. Αρχικά προβάλλεται ο υδροβιότοπος του ΠΡΙΝΟΥ, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, η οποία πλαισιώνεται από την ελαιοπαραγωγή και την κτηνοτροφία. Ακολούθως, παρουσιάζεται ο βιότοπος της περιοχής ΡΑΚΟΝΙ, ο οποίος απειλείται από την ανεξέλεγκτη δόμηση, ενώ σημειώνεται η παράνομη υλοτόμηση και ο κίνδυνος πυρκαγιών στο πευκόδασος. Επίσης, γίνεται αναφορά στο αλπικό τοπίο του όρους ΥΨΑΡΙΟΝ και τη μαγευτική θέα, τον ερειπωμένο οικισμό ΚΑΣΤΡΟ και το σεβασμό της οικιστικής ιδιαιτερότητας του παραδοσιακού οικισμού ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Παράλληλα, παρουσιάζεται το χωριό ΑΝΩ ΠΡΙΝΟΣ ή ΖΑΚΑΒΙΤΗ, που είναι κτισμένο μέσα στο πλούσιο δάσος. Τέλος, παρουσιάζεται το έργο μαστόρων, οι οποίοι εργάζονται στη διατήρηση των παραδοσιακών οικιστικών στοιχείων.
 
 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Επεισόδιο:018 | Η ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟΣ
Αφιέρωμα της σειράς "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ" στο νησί της Θάσου. Λόγος γίνεται για την ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη φύση, καθώς και για τη σημαντική γεωγραφική θέση της Θάσου. Γίνεται αναφορά στις πρώτες πόλεις που ιδρύθηκαν, στο αρχαίο λιμάνι και τη σημασία του ως εμπορικού κέντρου, την άρτια οργάνωση του εμπορίου, τους νόμους και τους πολιτειακούς θεσμούς. Παρουσιάζονται στοιχεία για τη θρησκευτική λατρεία και τα τελετουργικά έθιμα του νησιού, αλλά και για το θασίτικο κρασί. Η αφήγηση συμπληρώνεται με πλάνα από τη Θάσο, τα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους: την αρχαία αγορά, το αρχαίο θέατρο ή ωδείο, τον ναό του Πυθίου Απόλλωνα, την Πύλη του Σειληνού με τον Κάνθαρο, τη συνοικία του Σειληνού, την Πύλη του Ηρακλή και του Διονύσου και την περιοχή της Αλυκής.

 

ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ,
Η
ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ (ΣΑΡΜΟΥΣΑΚΛΗ)
Εκπομπή-αφιέρωμα της εκπομπής Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ στα ΝΤΑΡΝΑΚΟΧΩΡΙΑ (πέντε χωριά) που βρίσκονται ανατολικά των ΣΕΡΡΩΝ. Γίνεται αναφορά στην προέλευση της ονομασίας τους, την αρχιτεκτονική τους δομή, την καταγωγή των κατοίκων και την κύρια ασχολία τους, την καπνοκαλλιέργεια. Παρακολουθούμε κατοίκους να μιλούν για περιστατικά που βίωσαν και να παραθέτουν πληροφορίες για τις τοπικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Στη συνέχεια, ο φακός περιηγείται στη ΘΑΣΟ, ενώ παράλληλα ακούμε απαγγελία δημοτικών ποιημάτων.
 
 
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΘΑΣΟΣ
Η εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» επισκέπτεται διάφορες όμορφες γωνιές της χώρας, εικόνες από τις οποίες μεταφέρει στη μικρή οθόνη. Στο επεισόδιο αυτό, η ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ και ο φακός της εκπομπής ταξιδεύουν στη ΘΑΣΟ. Η Παρουσιάστρια μας ξεναγεί στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, στο μουσείο, στο εντυπωσιακό χωριό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στο ψηλότερο βουνό που είναι το ΥΨΑΡΙΟ, στην περιοχή της ΠΟΤΑΜΙΑΣ όπου κάποτε οι άνθρωποι ασχολούνταν εντατικά με τις ελιές και ζούσαν από τα εισοδήματα που τους προσέφερε αυτός ο καρπός ενώ τώρα ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Επόμενος σταθμός της ΜΑΓΙΑΣ ΤΣΟΚΛΗ η ΘΡΑΚΗ. Ανηφορίζοντας παράλληλα με τον ποταμό ΝΕΣΤΟ συνάντησε τον ΤΑΣΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, που έχει ιδρύσει Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους που την ξεναγούν στα όμορφα χωριά της περιοχής, στο σπήλαιο και στο μουσείο. Στο ΠΑΓΓΑΙΟ περιμένει την παρουσιάστρια ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο οποίος μιλά για την πλούσια ιστορία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, και ξεναγεί τη ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του χωριού.
 
Mparmpa Stauros
 

 

A taste of Thassos
 

 
my channel on youtube.com
 
Almond trees blossoms at spring at Kallirach Thassos Hellas

 

 

Elea, 3 New stone houses in bio organic olive grove in Thassos
thassos

Check-in Check-out Adults Children Rooms


Build or buy a house at Thassos
A reason 2 stay 4 ever

thassos


Our local weather station and forecast for Prinos Thassos

Bibliography
Copyright © 1999 Thassos Portal
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.

Webmaster:  vourvou@hotmail.com Last update: 26.02.23  

Download information for the houses and the island: 
Brochure 5MB

 Thassos map 1MBthassos, rent a house

Facebook Twitter linkedin  youtube instagram

Visit also:   A taste of Thasos, thasos-island.gr   www.architect.realestate-thassos.com  architecture, architect, buildings for sale, notary, houses for sale in greece  www.olivenoel.thassos-portal.eu    αρχιτεκτονικος φωτορεαλισμος  elea stone houses for rent at Skala Prinos Thassos
THANK YOU FOR VISITING THE PORTAL OF THASSOS